Tagets levetid

Stråtaget nedbrydning starter lige efter at det er lagt op og levetiden afhænger af mange faktorer. Et nordvendt tag lever længere end et sydvendt og forskellen kan være op til 20-30 år. Dette skyldes at det sydvendte tag er udsat for oftere skift mellem at være vådt og at være tørt og det modtager mere UV stråling, der også bidrager til nedslidning.

 

Et tag med høj rejsning lever længere end et fladere tag på grund af slitage fra regnvand.

En tækket gavl, der er spids i toppen, kan ligge i op til 80 år.

 

Et stråtag er smukt i hele sit levetid men når det er så nedslidt at syningen kan ses, er det tid at reservere tækkemanden i god tid. Er taget syet med kokosgarn, opstår der en vægeeffekt, så der drypper regnvand ind på loftet. Dette sker ikke, når der er syet med rustfrit tråd.

Tilbud

Nu er det tid til at indhente tilbud fra tækkemanden, for at få overblik over arbejdets omfang og pris.

 

 

 

På baggrund heraf skal Kulturstyrelsen anmodes om tilladelse til at udføre arbejdet og samtidig skal man søge om størst mulig støtte hos Kulturstyrelsen.

 

 

 

Når Kulturarvsstyrelsen eller det offentlige yder støtte til et projekt, vil eventuelle tilskud fra private fonde være skattefrie.

 

 

 

 

 

 

 

Orkanen 1999

Orkanen d. 3. januar 1999 lavede stor ravage på de ældste stråtage, hvorimod bygningerne var helt ubeskadigede, fordi de er i stand til at give sig lidt med vindpresset.

 

Næste morgen kom vores tækkemand helt uopfordret og dækkede de stormskadede tage af med presenninger og erklærede, at der var et års leveringstid på nytækning.

 

Denne nytækning omfattede ca. 700 kvadratneter stråtag og vi have tækkemænd på besøg i fire måneder.

Nedslidt tag

Det færdige resultat
Kalvehave 4, Husby, 5592 Ejby
Lav din egen hjemmeside med mono.net